ExtraPersoneel zoekt partner, gelieve contact op te nemen tel. +32 471 821 304.
EXTRA PERSONEEL

werken in nederland

Als je voor het eerst aan het kijken bent om in de Nederlandse zorg te werken, begrijpen we dat het een hele uitdaging lijkt. Wat moet ik allemaal regelen, hoe gaat het in zijn werk in Nederland?

Heb jij interesse om in de Nederlandse zorg aan de slag te gaan? ExtraPersoneel maakt jouw droom mogelijk!

Werken in Nederland via ExtraPersoneel
Vlaamse verpleegkundige in ouderenzorg Nederland - ExtraPersoneel
Michelleverpleegkundige
Lees verder

"Nederland is gekend als een zeer georganiseerd land. Dit merk je ook op in de zorg sector. De taakverdeling tussen de verschillende functies (o.a. helpende, helpende plus, verzorgende, verzorgende IG, Verpleegkundige niv. 4 en HBO V) wordt hier strikt gerespecteerd.

Hierdoor komt er tijd vrij om op je eigen specialisten-taken te focussen, merk je duidelijk een mindere werkdruk tijdens je doorsnee dag. Nederlandse collega's zijn meestal open en warme mensen en dat maakt het aangenaam samenwerken."

Werken over de grens

Wij wijzen je de weg

We snappen dat het nu nog spannend is om in een ander land te gaan werken. Maar de overstap is met goede begeleiding helemaal niet zo spannend als het lijkt. Zorgkundigen en verpleegkundigen die via ExtraPersoneel in Nederland werken, geven allemaal aan dat de overstap veel eenvoudiger was dan vooraf gedacht.

Onze Belgische medewerkers worden zeer goed ontvangen. Dankzij onze activiteiten in Nederland geeft ExtraPersoneel je waardevolle input en extra ondersteuning. Onze Nederlandse zorginstellingen kennen een zeer cliëntgericht beleid.

We helpen je graag met alles wat er geregeld moet worden of regelen het vaak zelfs voor je.

 • Wij regelen jouw BIG registratie.
 • Regelen jouw BSN nummer in NL.
 • We helpen je met de belastingen in Nederland.
 • Rente van woonlening.
 • Kinderbijslag enz.

Zo wordt de stap over de grens ineens een stuk aantrekkelijker. Heb je vragen over werken in Nederland? Stel ze dan gerust!

An-KatrienProjectverpleegkundige
Lees verder

"In Nederland werken schrok mij in het begin een beetje af. Ik kende de werkwijze niet zoals wij op de stages in België geleerd hebben. Dus wennen was het zeker. Maar eens op de afdeling, bleek dat deze angst compleet ongegrond was.

De sfeer onder de collega’s was van in het begin heel collegiaal. Ik werd in elk ziekenhuis in Nederland met open armen opgenomen in het team. Ik kreeg duidelijke uitleg over de werking van het EPD en mocht hier snel mee werken. Ook mocht ik altijd alles vragen aan de collega’s, niets was hun teveel. Als ik al een fout maakte, werd ik hier onmiddellijk met respect over aangesproken en werd mij uitgelegd hoe ik dit in de toekomst beter kon doen."

Projectverpleegkundige - ExtraPersoneel

Waarom werken in NL

voordelen van de Nederlandse zorg

Werken in de Nederlandse zorg heeft een lijst aan voordelen. Natuurlijk hangt het af van de organisatie, maar over het algemeen bieden de Nederlandse zorginstellingen:

 • Een goed salaris
 • Reiskostenvergoeding
 • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Mogelijkheden voor zowel parttime als fulltime werk
 • Tijd voor de cliënten
 • Betaalde opleidingsmogelijkheden
 • Veel ontwikkeling / groeimogelijkheden
 • Zelfstandig werk met veel vrijheid
 • Amper hiërarchie, er heerst gelijkwaardigheid tussen de functies
 • Fiscale voordelen (meestal)


We hebben altijd vacatures open staan voor verpleegkundigen en zorgkundigen. Staat jouw functie er niet bij, neem dan eens vrijblijvend contact met ons op. We kijken graag naar jouw wensen, wie je bent en vertellen je hoe we jou graag aan de job van je dromen helpen.

Hoe ervaren anderen het?

We hebben al een heel aantal verpleegkundigen en zorgkundigen aan een leuke job mogen helpen. Hoe ervaren zij het werken in Nederland?

Laura

Zorgkundige

In Nederland werken in de thuiszorg is heerlijk. Een ontbijt klaarmaken, tijd maken om de cliënt te verzorgen en tijd kunnen nemen om te ontdekken hoe het gaat met de cliënt. Mijn taak is enkel de zorg, koken en poetsen wordt gedaan.

Tatjana

Zorgkundige

Als zorgkundige instaan voor de zorg van zes bewoners. Deze bewoners bepalen zelf hoe laat ze opstaan. Je kan samen met hun de zorg inplannen. Eindelijk heb ik de tijd om met de mensen een echt gesprek aan te gaan.

Anoniem

Verpleegkundige

Het warme welkom in Nederland was een goede start van mijn nieuwe job in Nederland. De tijd om een goed gesprek te voeren met de bewoners en hierdoor ook passende zorg kunnen verlenen is iets wat ik lang gemist heb.

Erna

Projectverpleegkundige

Wat mij het meest verbaasde, was de organisatie en de structuur in het ziekenhuis. Zelf als verpleegkundige geen logistieke taken moeten doen (geen eten uitdelen, niet opruimen,..)

Bijgevolg heb ik meer tijd voor de patiënten. Even een luisterend oor te bieden. Ik geniet van deze momenten. Naar mijn gevoel werken ze in Nederland ook hard aan de zorg voor de zorgprofessional. Je goed voelen op een dienst en je job graag doen, dat is daar echt belangrijk. En geruststellend.

Lean

Projectverpleegkundige

Werken in NL als projectverpleegkundige vind ik heel boeiend. Hun aanbod van zorg die afgestemd is op de wensen en behoeften van de cliënten biedt echter alleen maar voordelen zowel voor de zorginstelling als voor de zorgverleners.

Dankzij de goede samenwerking van het multidisciplinair team die kwalitatieve zorg essentieel vindt. Zo kan je er flexibeler werken, meer tijd besteden en leuke dingen doen samen met de cliënten. waardoor je als zorgverlener voldoening en waardering van je job krijgt.

vrijblijvend meer informatie

Bij ExtraPersoneel draait het om jou als verpleegkundige of zorgkundige. Zoals je bij voor zorgmedewerkers kunt lezen is onze werkwijze anders dan bij het standaard wervings-, of detacheringsbureau.

Ons hart voor jou als zorgmedewerker gaat niet pas kloppen wanneer je een contract getekend hebt. We staan ook nu graag voor je klaar. Wil je meer weten over werken in Nederland, of hoe het is om te werken bij ExtraPersoneel? Neem dan gewoon eens contact met ons. Of dat nu via de website is, je ons belt of een mailtje stuurt. We helpen je graag verder met jouw loopbaan in de zorg!